Schoolbezoeken en workshops

Schoolbezoeken

Zijn ze bij jou op school op zoek naar een leuke activiteit dan is het zeker een goed idee om mij te boeken. Ik kom namelijk graag vertellen over en voorlezen uit mijn boeken en verhalen.
Ook kunnen we samen ontdekken hoe een verhaal nu eigenlijk tot stand komt. En welke weg legt een verhaal dat klaar is helemaal af voordat het als boek in de boekenwinkel of bibliotheek ligt? Dat weet je allemaal als ik bij jullie op bezoek ben geweest.
Is je juf of meester geďnteresseerd dan kunnen ze altijd contact met mij (contact) of met
www.SSS.nl opnemen om een leuk programma naar behoefte samen te stellen.


Workshop ‘Zelf schrijver worden’

Op scholen, in bibliotheken of bij boekenwinkels geef ik workshops aan kinderen die het leuk vinden om zelf verhalen te leren schrijven. Deze workshop duurt anderhalf uur en is een

  • afwisselend geheel van luisteren naar stukjes uit spannende verhalen waarbij de kinderen meedenken over de afloop van het verhaal,
  • fantaseren bij voorwerpen uit een geheimzinnige kist,
  • zelf vertellen en
  • zelf schrijven.

Ze ontdekken hoe ze hun personage goed kunnen leren kennen en hoe een verhaal spannend wordt om te lezen. Na afloop hebben ze een begin van hun eigen verhaal gemaakt dat ze thuis kunnen afschrijven.
Afhankelijk van de behoefte van de organiserende instantie kan er een vervolg aan gegeven worden. Te denken valt dan aan het maken van een boekje of een tentoonstelling van de verhalen.

Bent u als bibliotheek, boekhandel of school geďnteresseerd dan kan ik
via www.SSS.nl geboekt worden.