Over Maaike

`

    Ik ben geboren in Delft op 8 augustus 1962 als jongste van het gezin.
Schrijven heb ik altijd al leuk gevonden maar vroeger deed ik dat eigenlijk alleen in briefvorm. Iedereen in mijn omgeving (of mijn vrienden en familie dat nu wilden of niet) stuurde ik altijd vellen vol verhalen over mijn dagelijkse leven. Nu beleefde ik niet zo heel erg veel (eigenlijk niks) maar ik verzon er altijd dingen bij. Interessant en spannend dat het daardoor leek!
Ook las ik heel graag kinderboeken en dan vooral avonturenverhalen. Ik weet nog goed dat mijn vriendin gek van me werd.
‘Alweer!’ riep ze als ik haar soms voor de tweede keer die dag mee naar de bibliotheek sleepte.

Toen ik op de middelbare school zat, moest ik verplicht boeken voor volwassenen lezen, maar daar vond ik niks aan. Van kinderboeken wist ik wel alles. Maar denk je dat ze daar iets over vroegen op het examen? Echt niet.
Na de MAVO ging ik verder leren. Dit keer om politieagent te worden. Op die school moest ik ook veel lezen. Wetboeken. En die waren saai! Verschrikkelijk! Maar om boeven te kunnen vangen moet je goed weten wat wel en niet mag en ook is het handig als je weet wanneer iemand nu een boef is of niet.
Ik heb daarna een lange tijd bij de politie gewerkt. Tot ik het niet meer leuk vond en wat anders wilde. Daarom ben ik gaan leren voor juf. Een slim idee, al zeg ik het zelf, want voor deze studie moest ik juist kinderboeken lezen. Dat doe ik nog steeds het liefst. Net als schrijven. En daar ben ik tien jaar geleden serieus mee begonnen door cursussen te volgen.

In 2005 was het eindelijk zo ver. Mijn eerste boek Toby en Kat 4-ever was af. Wat was ik blij toen ik van Uitgeverij Holland hoorde dat zij hem wilden uitgeven.
Tja, en dan word je ineens een beetje beroemd. Jouw boek ligt in de winkel en bibliotheek. Kinderen die je boek kopen willen een handtekening van je en er komen stukjes in de krant.
Ik vond het zo leuk dat ik meteen weer een nieuw verhaal ben gaan schrijven.
In 2006 was mijn 2e boek met de titel, Goud, juwelen en rum klaar. Opnieuw een spannend avonturenverhaal want dat vind ik nog steeds het leukst.

Nu nog even wat dingen over mijn leven buiten het lezen en schrijven.
Inmiddels ben ik juf geworden en sta ik voor de klas. Verder reis ik graag en het liefst naar verre landen. Ik schrijf brieven (ik kan het nog steeds niet laten) met mensen over de hele wereld. Ik vind het leuk om te horen in wat voor soort huizen zij wonen, welke feesten ze vieren en wat ze eten. Over eten gesproken… Mjammie! Ik kook graag maar om niet te dik te worden moet ik dan ook weer veel sporten wat ik gelukkig wel leuk vind.
En verder wandel ik graag met de hond en
in het park. Ja, dat lees je goed. wandelt altijd mee. Nu je Toby en Kat 4-ever gelezen hebt, is het voor jou vast een makkie om het geheimtaal te ontcijferen. Enne… misschien is het ook wel handig om het als spiekbriefje op school te gebruiken. Maar niet vertellen dat ik je op dat idee heb gebracht hoor!
Volgens mij weet je nu van alles over me.