Laatste nieuws

 
Nieuwsarchief
Woensdag 14 oktober ben ik te vinden in de bibliotheek van Oegstgeest.  Samen met de kinderen ga ik piratenrum maken en nog veel meer leuke dingen doen!

Op zondag
11 oktober 2009 ga ik naar DOK Delft. Ik geef dan drie workshops 'schrijvers gezocht' samen met kinderboekenschrijfster Anneke Wiltink tijdens de Delftse Boekenbende.  Er valt die dag nog veel meer te beleven bij DOK Delft dus kom vooral kijken en meedoen!

Zaterdag
10 oktober is het zo ver!
Samen met de illustratrice van mijn nieuwste boek
Lobo lost het op, Mariella van de Beek,  www.mariellavandebeek.nl geef ik een boekpresentatie in de mooiste boekhandel van Nederland, de Drvkkerij (www.de-drvkkery.nl ) in Middelburg. Nieuwsgierig waarover het gaat, waar de naam Lobo vandaan komt en hoe illustraties tot stand komen? Kom dan kijken en luisteren tussen 12.00 en 13.00 uur. Groot en klein is van harte welkom.
In aansluiting op de boekpresentatie en het kinderboekenweekthema; Aan tafel, eten en snoepen kunnen kinderen van alle leeftijd zich, tussen 14.00 uur en 15.30 uur, onder vakkundige leiding van ons creatief uitleven bij de doorlopende workshop
Teken het allerlekkerste of allervieste eten.
Uit beide categorieën wordt een winnaar gekozen die wordt beloond met een dubbel gesigneerd exemplaar van Lobo lost het op. En dan is er nog de winnaar voor het meest creatieve idee. Maar de bijzondere prijs hiervoor houden we nog even geheim!

Donderdag
8 oktober 2009 ben ik te vinden in de bibliotheek van Kampen om een aantal klassen te ontmoeten. De kinderboekenweek is dan net begonnen. Het thema is 'Aan tafel!' waarbij eten en snoepen centraal staat. We gaan het dan zeker over piratenrum hebben. 

Woensdag
7 oktober is de eerste dag van de kinderboekenweek. Wil je echte piraten ontmoeten, weten hoe piratenrum smaakt en meedoen met de receptenwedstrijd van www.aantafelwedstrijd.nl kom dan tussen 14.00 en 15.00 uur naar de bibliotheek Tanthof in Delft. Als je heel goed zoekt kom je mij misschien ook wel tegen!

Op woensdagavond
7 oktober ben ik uitgenodigd op basisschool De Ark in Schipluiden om van alles over de kinderboekenweek en het schrijversvak te vertellen aan de leerkrachten maar ook de ouders van de leerlingen. Heel leuk maar ik zal meteen eens kijken of de ouders, juffen en meesters net zo goed opletten als de kinderen.

Speciaal voor het kinderboekenweekthema Aan tafel, eten en snoepen in kinderboeken heeft
uitgeverij Holland een originele en leuke wedstrijd uitgeschreven met betrekking tot vier kinderboeken uit hun fonds waaronder Goud juwelen en rum.
Doe zelf mee of met je klas en maak kans op mooie en lekkere prijzen. Alle informatie over de boeken, de schrijvers, hun spannende en bijzondere recepten en de wedstrijd kun je vinden bij
www.aantafelwedstrijd.nl  

Misschien ook leuk om aan je juf of meester door te geven. Dus allemaal meedoen!
Heel veel plezier en succes!
Zaterdag 17 oktober mag ik rond 13.00 uur aan tafel plaatsnemen in het Historisch museum te Rotterdam. Tijdens het voorgerecht van het driegangen diner ga ik voorlezen uit spannende verhalen en uitleggen hoe je die het best kunt schrijven. Dit allemaal in het kader van de tentoonstelling ‘Bromsnor’.
Donderdag 15 oktober mag ik op bezoek komen bij de groepen 5, 6, 7 en 8 van basisschool De kleine reus in Amsterdam om te vertellen over mijn boeken en de kinderboekenweek. Ik heb er nu al heel veel zin in!
Hoera! Mijn nieuwste boek, Lobo lost het op, staat op de tiplijst van de
Nederlandse kinderjury
2010. Daarop staan boeken waarvan de organisatie
vindt dat ze in elk geval een goede kans maken om tot het beste boek van
het jaar 2009 gekozen te worden.
Je kunt
hier op Lobo stemmen! Allemaal doen hoor!
Woensdag 10 november 2010 ga ik op bezoek bij groep 8b van de Helder Camaraschool in Teteringen. Eerst ga ik luisteren naar Sanne die een boekbespreking houdt over Lobo lost het op. Daarna mag ik een workshop ‘zelfs schrijver worden’ geven aan de hele klas.
Op dinsdag 11 oktober 2011 ga ik op bezoek bij vijf groepen van BS De Horizon in Amstelveen. Samen gaan we het hebben over het kinderboekenthema helden.
Op dinsdag 6 juli 2012 ben ik naar de musicalvoorstelling van groep 8 basisschool ’t Blokhuus in Hoevelaken geweest.
Drama/muziek/dans docent Margreet Boon (zie voor meer info
www.kinderenbewegenopmuziek.nl ) heeft mijn boek heel mooi bewerkt tot eindmusical waarbij een mooi samenspel tussen het verhaal Goud juwelen en rum en het schoolverlaten tot stand kwam.
En wat een geweldige uitvoering van de kinderen van groep 8!
Ik heb er enorm van genoten en ben heel trots dat mijn boek hiervoor uitgekozen is.
Uit de musical Goud, juwelen en rum.
Nicky, Jim en Unlucky bedenken een slim plan
Kinderboekenweek ‘Raar maar waar’

Op maandag 12 oktober 2015 lees ik voor aan 8 groepen 3 en 4 op de Jozefschool in Nootdorp.
In Lobo lost het op lukt het Lobo om een speciale machine te bouwen die bijzondere dingen doet. Wat precies, dat verklap ik
nog niet. Het is raar maar ook echt waar!

De slag om Grolle (Groenloo)

Op zaterdag 24 oktober 2015 tussen 12.00 en 13.00 uur en zondag 25 oktober
2015 tussen 14.00 en 15.00 uur lees ik voor uit Kruisende Zwaarden en Goud
juwelen en rum tijdens de slag om Grolle, een 3-daags Middeleeuws spektakel uit 1627. Uiteraard in Middeleeuwse schrijverskleding.

Komt dat horen! Komt dat zien!
Waar?
In de altijd gezellige, Notenboomstraat.